Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3751 niezalogowanych)
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
aaa kelnerki i sprzataczki maja tak samo placone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
nic z tego kryss

wszyscy jebi//ą że tak się wyrażę za to samo

LO spisuje te umowy i nic z tego , a świstak siedzi i zawija dalej sreberka

po to są umowy zbiorowe kryss że pracodawca ma ich przestrzegać , jeśli nie to nie jest żaden pracodawca tylko oszust !!!

a hotelarstwo i te całe branże sprzątające mają odpowiednie dla siebie przepisy które mają być przestrzegane

z powietrza to się nie bierze i ktoś to wymyślił żeby była podstawa do czegoś

każda branża ma swoje stawki -- każda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
jeśli ktoś ma papiery za szkoły np. hotelarskiej czy gastronomicznej ma pełne prawo do lepszych zarobków

po to są w umowach zbiorowych wyszczególnione płace dla osób z wykształceniem w zawodzie i bez wykształcenia

dla osób które zaczynają dopiero pracować i dla osób które mają już jakiś staż letni w branży

dla osób poniżej 18 roku życia i dla tych którzy mają 18 i więcej lat

po to są taryfy płac !!!!

żebyś durni//u nie j///ebał wiecznie za te same pieniążki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ja nie jebie za te same durniu ,i za najnizsze tez nie.
a to ze w hotelach powszechna jest praktyka zatrudniania tylko na pol etatu wiekszosci personelu to slyszales?i zgadnij po co to sie robi,przepisy przepisami a zycie zyciem,jedne firmy tego przestrzegaja a inne nie...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
panie kryss

etat jest etatem, rozumiem doskonale że są różne etaty 30,40,50 % itd.

ale stawka godzinna jest zawsze taka sama całkowicie niezależna od wielkości etatu

nie rozumiem co jedno z drugim ma wspólnego bo nic nie widzę

ja mam 100% i co z tego ??

po prostu mam te pełne 165 godzin miesięcznie i zarabiam więcej jak ktoś kto ma 80% etatu ale stawki godzinne mamy takie same
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(AKLA)
Wiking
A ja sie z tego zwyczajnie smieje. moze niech sie w tym temacie wypowiedza panie ktore sprzataja? Jak zmienila sie ich stawka i o ile tak naprade wiecej zarobia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
akla -i tak chyba bedzie najlepiej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(Basiczka)
Wiking
a ktry to niby hotel w Stavanger płaci 154kr lub jeszcze lepiej 170kr??? Zapierdzielam w hotelu za 141,02kr, Przez ostatni rok dostałam podwyżkę w wysokości 2kr. Śmiechu warte, ale prawdziwe. ...i jeszcze ten wyzysk ze strony hotelu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(AKLA)
Wiking
hm, jakos nikt nie chce dalej podjac tematu, a tyle bylo zachwytu nad tak piekna stawka.Nikt tez nie chce sie zalozyc o moja cala wyplate? Szkoda. Czyli kazdy wie, ze Polak jednak Polaka wystawi do wiatru
nie trzeba nawet za bardzo szukac.
Pozwolilam sobie zadzwonic do jednej z firm polskich , ktora tu na NM dala wlasnie ogloszenie w interesujacym nas temacie.
Znudzony mlody mezczyzna na moje pytanie o stawke godzinowa , odpowiedzial mi, ze u nich nie ma stawki za godzine tyllko jest stala pensja. I tak majac 40 godzinny tydzien pracy oni oferuja osobie sprzatajacej 12.000 koron.Hm, ciekawe ile to wyjdzie na godzine pracy?
No chyba,,ze osoba do sprzatania, a sprzatacz/sprzataczka to dwa rozne zawody
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty

(Ibanez)
Nowicjusz
Napisz o ktora firme chodzi, to zaden wstyd..nic nie szkodzi zareklamowac bydlaka..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok